wtorek, 1 października 2019
Makaron z czerwonym pesto
Niesamowicie szybki obiad, do zrobienia w 10 minut. Makaron podany w ten sposób jest lekki,
a jednocześnie aromatyczny.
Składniki:
- 50 g suszonych pomidorów ze słoika
- garść bazylii
- garść dowolnych orzechów (świetnie pasują włoskie i nerkowce)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta ostrej papryki w proszku
- ząbek czosnku
- trochę wody dla ułatwienia blendowania
- 50 g parmezanu lub grana padano
- 300 g makaronu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz makaronu zblendować (część sera zostawić do posypania dania). Ugotować makaron, do odcedzonego makaronu dodać zrobione pesto i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem i ozdobić listkami bazylii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz