wtorek, 1 października 2019

Makaron z czerwonym pesto




Niesamowicie szybki obiad, do zrobienia w 10 minut. Makaron podany w ten sposób jest lekki, 
a jednocześnie aromatyczny.


Składniki:

- 50 g suszonych pomidorów ze słoika
- garść bazylii
- garść dowolnych orzechów (świetnie pasują włoskie i nerkowce)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta ostrej papryki w proszku
- ząbek czosnku
- trochę wody dla ułatwienia blendowania
- 50 g parmezanu lub grana padano
- 300 g makaronu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz makaronu zblendować (część sera zostawić do posypania dania). Ugotować makaron, do odcedzonego makaronu dodać zrobione pesto i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem i ozdobić listkami bazylii.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz