poniedziałek, 2 września 2019

Lody mango z jogurtem


Jak ja uwielbiam lody! To jest mój ulubiony deser, jednak w sklepie ciężko dostać dobrej jakości i tych raczej nie kupuję. Jeśli nie macie w pobliżu dobrej lodziarni, a macie ochotę na lody, to te są świetnym rozwiązaniem. Odliczając czas mrożenia, są bardzo sprawne w przygotowaniu. Dzięki zbendowaniu przed podaniem, są aksamitne i puszyste. 


Składniki:

- 200 g śmietanki 36%
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 200 g puree z mango (może być takie z puszki lub świeże)

Przygotowanie:

Ubić mocno schłodzoną śmietankę, pod koniec dodać cukier puder. Dodać jogurt i mango. Delikatnie wymieszać do połączenia. Przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażarki. Po 4-5 godzinach wymieszać i zblendować na gładko, aby pozbyć się kryształków lodu. Od razu podawać. Jeśli lody będą przechowywane dłużej w zamrażalniku, należy wyjąć je wcześniej przed zblendowaniem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz