czwartek, 5 września 2019
Ciasteczka owsiano-kokosowe z miodem
Pełnoziarniste i mocno kokosowe. Są wspaniałe na deser do kawy albo na drugie śniadanie. :)
Składniki:
- 2 szklanki mąki owsianej (zmielonych płatków owsianych)
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
- 3 łyżki rozpuszczonego miodu
- jajko
Przygotowanie:
Wymieszać jajko, olej kokosowy, miód. Dodać mąkę i wiórki, wymieszać. Układać kulki na blaszce, aby nadać ładny kształt najłatwiej moczyć spód dużego kubka w wodzie i rozgniatać ciastka na papierze do pieczenia. Piec w 180°C 12-15 minut na wyższej półce piekarnika.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz