W sezonie truskawkowym makaron to świetna propozycja na słodki obiad. Polecam użyć makaronu pełnoziarnistego, danie jest sycące i lekkie jednocześnie, a przede wszystkim: Pychota! :D
- 250 g makaronu pełnoziarnistego
- ok. 150 g truskawek
- 150 g twarogu półtłustego
- 3 łyżki śmietany gęstej 18%
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W między czasie truskawki umyć i odszypułkować, połowę zmiksować ze śmietaną, połową twarogu i miodem. Resztę truskawek pokroić. Odsączony, gorący makaron nałożyć na talerze. Polać sosem, na wierzchu posypać truskawkami i resztą twarogu. Od razu podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz